Mănâncă fructe ca să fii optimist!
Persoanele care au un nivel crescut de carotenoizi sunt mai optimiste, potrivit unui studiu recent efectuat de oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard, SUA.
Carotenoizii sunt pigmenţii care dau culoarea specifică fructelor şi legumelor. Printre cei mai cunoscuţi carotenoizi se numără luteina, betacarotenul şi licopenul.
Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au analizat 1.000 de persoane, femei şi bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 74 de ani. Acestora şi s-a măsurat nivelul de antioxidanţi, printre care şi betacarotenul şi vitamina E. De asemenea, participanţii la studiu au completat chestionare despre atitudinea de viaţă.
Specialiştii au constatat că persoanele optimiste au un nivel de carotenoizi cu 13% mai mare. Optimiştii consumă trei sau mai multe fructe şi legume pe zi, în comparaţie cu cei mai puţin optimişti, care mănâncă mai puţin de două porţii zilnic.