M─ân├ónc─â din farfurii ro┼čii dac─â vrei s─â sl─âbe┼čti

1 2 jpg jpeg

Servirea alimentelor sau a b─âuturilor din farfurie ro┼čie, respectiv can─â, poate reduce consumul de m├óncare/b─âutur─â cu aproximativ 40%. Motivul? Culoarea ro┼čie a farfuriei poate ├«ncuraja evitarea gust─ârilor, deoarece culoarea este des asociat─â cu ideea de pericol, interzicere sau oprire.

Mai mult, cercet─âtorii sus┼úin c─â o bun─â idee pentru reducerea consumului de alimente este ├«mpachetarea produselor din comer┼ú ├«n ambalaje de culoare ro┼čie. Studiul a fost realizat pe 41 de studen┼úi de sex masculin, care au b─âut ceai din c─âni ro┼čii, dar ┼či albastre. Cei care aveau c─âni ro┼čii au b─âut cu 44% mai pu┼úin dec├ót cei care aveau c─âni albastre.

La cea de-a doua parte a cercet─ârii, 109 participan┼úi au primit covrigi pe care i-au consumat din farfurii ro┼čii, dar ┼či albastre. Ca ┼či ├«n cazul ceaiului, participan┼úii care aveau farfurii ro┼čii au m├óncat mai pu┼úini covrigi dec├ót cei care aveau farfurii albastre.

,,Din start culoarea ro┼čie ne duce cu g├óndul la ceva periculos, de aceea avem tendin┼úa de a m├ónca mai pu┼úinÔÇŁ, a precizat Ursula Arens, de la Asocia┼úia Britianic─â a Dietei.

Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Apetit".