Maltratarea poate afecta dezvoltarea creierului

1 2 jpg jpeg

Astfel, rezultatele cercetării pot explica de ce copiii care au fost maltrataţi întâmpină dificultăţi în a memora informaţii şi sunt mai predispuşi stărilor de depresie.

,,Stresul are un impact negativ asupra dezvoltării cerebrale, în timp ce sprijinul celor din jur are un efect pozitiv. Experienţele violente din perioada copilăriei pot creşte riscul apariţiei tulburărilor psihice”, a afirmat Joan Luby, medic psihiatru pentru copii la Universitatea Washington din St. Louis, SUA.

La cercetare au participat aproximativ 200 de tineri din Boston, care nu luau medicamente şi nici nu aveau probleme cu alcoolul sau drogurile.

Cercetătorii au efectuat interviuri pentru a afla dacă aceştia au fost abuzaţi emoţional, sexual sau fizic. Rezultatele interviurilor au arătat că aproape jumătate dintre tineri au fost maltrataţi fizic sau verbal de către unul din părinţi.

,,Abuzul verbal părintesc este un factor de stres sever, comparabil cu abuzurile fizice sau cele sexuale. Aceste persoane sunt cele care pot suferi mai târziu de depresie sau pot avea tulburări emoţionale”, a precizat Martin H. Teicher, cercetător la Spitalul ,,McLean” din Belmont, California.