Mai mult stres, mai multe dureri de cap

1 2 jpg jpeg

Pentru a vedea care este legătura dintre durerile puternice de cap şi stres, specialiştii au realizat un studiu pentru care au colectat date de la mai mult de 5.000 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 71 de ani.

De patru ori pe an, pe o perioadă de doi ani, participanţii au răspuns la mai multe întrebări legate de stresul pe care îl resimt, dar şi frecvenţa episoadelor de dureri de cap.

În urma rezultatelor obţinute, cercetătorii au observat că 31% dintre participanţi aveau dureri de cap de tip tensiune, alţii 14% migrene şi 17% dureri de cap pe care nu puteau să le definească.

După ce au comparat şi nivelul de stres pe care îl aveau participanţii, specialiştii au ajuns la concluzia că persoanele care erau mai afectate de stres erau şi cele care suferau mai des de dureri de cap.

,,Durerile frecvente de cap reprezintă o problemă de sănătate destul de mare, mai ales că afectează calitatea vieţii şi sunt asociate şi cu alte afecţiuni. Cel mai important este să descoperim sursa de stres şi să apelăm la metodele care se dovesc a fi eficiente în cazul nostru (exerciţii de respiraţie, meditaţie, sport, relaxare musculară)”, a precizat Souhel Najjar, directorul Centrului de Neuroştiinţe al Spitalului Universitar din New York.