Mai bine FRUCTE ca atare decât suc!

1 2 jpg jpeg

Un consum crescut de suc de fructe poate duce la cre┼čterea glicemiei, din cauza zah─ârului din con┼úinutul acestora, aten┼úioneaz─â prof. univ. dr. Maria Mo┼úa, pre┼čedintele Societ─â┼úii Rom├óne de Diabet, Nutri┼úie ┼či Boli Metabolice.

Medicul recomand─â s─â m├ónc─âm fructele ┼či legumele ca atare, pentru a beneficia de substan┼úele nutritive.

ÔÇ×Fructele ┼či legumele se m─ân├ónc─â, nu se beau. Asta este regula. M├ónc├óndu-le, beneficiem ┼či de fibrele alimentare, care au rol at├ót de bun. Ele ├«ncetinesc absorb┼úia hidra┼úilor de carbon ┼či astfel nu se solicit─â pancreasul, fixeaz─â o parte din lipide ├«n interiorul tubului digestiv, combat constipa┼úia ┼či previn cancerul de colonÔÇť, a explicat medicul Maria Mo┼úa ├«n cadrul Congresului Na┼úional al Societ─â┼úii Rom├óne de Diabet, Nutri┼úie ┼či Boli Metabolice.

Pe perioada verii, speciali┼čtii recomand─â pentru hidratare consumul de ap─â, nu de suc de fructe sau legume.