Locul de muncă este stresant? Iată ce rişti!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii susţin că predispoziţia este şi mai mare în cazul persoanelor care sunt supraponderale.

La cercetarea, realizată de oamenii de ştiinţă din Munich (Germania), au participat 5.337 de femei şi bărbaţi care lucrau, cu vârsta cuprinsă între 29 şi 66 de ani.

După 12 ani de analize, aproape 300 dintre participanţi care nu aveau probleme de sănătate la începutul studiului au fost diagnosticaţi cu diabet de tipul II.

În tot acest timp, specialiştii le-au măsurat indicele de masă corporală, istoricul medical al familei, dar şi cât timp lucrau şi dacă erau stresaţi.

Astfel, cercetătorii au observat că participanţii care sufereau de stres au ajuns să fie diagnosticaţi cu diabet. În plus, cei care sufereau de stres pe perioade mai lungi de timp aveau un risc cu 45% mai ridicat să sufere de diabet de tipul II.

,,Noi nu ne referim la stresul ocazional care poate apărea la locul de muncă, ci de stările de stres care sunt accentuate şi care durează pe perioade mai lungi de timp. Dacă alegem să avem o alimentaţie echilibrată, să facem mişcare măcar din când în când şi să reducem prin mijloacele noastre stresul, atunci şi riscul de apariţie a diabetului de tip II este tot mai mic”, a afirmat Karl-Heinz Ladwig, cercet[tor la Institutul de Epidemiologie din Munich.