Lipsa de vitamina D la copii, asociată cu depresia

1 2 jpg jpeg

În schimb, copiii care au un nivel normal de vitamina D au un risc mai scăzut cu 10% de a suferi de depresie. Rezultatele studiului provin de la o cercetare realizată în anul 1990, la Universitatea Bristol, din Marea Britanie.

La studiu au participat aproximativ 2.700 de copii, cu vârsta cuprinsă între 9 şi 13 ani. După ce le-a fost măsurat nivelul de vitamina D, oamenii de ştiinţă au observat că cei care aveau un nivel redus erau mai predispuşi stărilor de depresie.

Cercetărorii au analizat nivelul de vitamina D2 şi D3 şi au descoperit că lipsa vitaminei D3 poate fi asociată cu depresia. Vitamina D mai poate fi numită şi vitamina ,,soarelui”, deoarece lumina solară stimulează producţia acestei vitamine. Din alimentaţie, vitamina poate fi luată din peştele gras, precum tonul.

,,Înainte de a face o schimbare în practica medicală trebuie să realizăm cercetări suplimentare pentru a putea aduce beneficii”, a precizat Anna-Maija Tolppanen, conducătoarea studiului şi medic la Universitatea Brisol.