Lipsa de vitamina B12 poate cauza probleme de memorie

2 jpg jpeg

Mai nou, oamenii de ştiinţă au descoperit că lipsa de vitamina B12 este asociată cu probleme de memorie şi de gândire. Nivelul adecvat de vitamina B12 din organism este necesar pentru formarea tecii de mielină a creierului, înveliş care înconjoară şi protejează fibrele nervoase.

În cazul în care apare lipsa de vitamina B12 în organism şi învelişul este deteriorat, atunci impulsurile nervoase vor încetini şi apar diversele afecţiuni.

După ce au analizat nivelul şi carenţa de vitamina B12 la 121 de participanţi la studiu, cercetătorii au descoperit că lipsa acestei vitamine este asociată cu apariţia problemelor cognitive.

,,Fiecare persoană ar trebui să verifice periodic nivelul vitaminei B12, cu atât mai mult cu cât lipsa ei poate duce la apariţia mai multor probleme de sănătate”, a precizat James Lah, medic neurologist la Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii Emory, din Atlanta, SUA.

Mai mult, specialiştii recomandă persoanelor de peste 65 de ani suplimentele ce conţin vitamina B12, deoarece la o vârstă înaintată absorbţia vitaminei se realizează mai greu.

Carnea, peştele, produsele lactate şi unele tipuri de cereale se numără printre cele mai cunoscute surse de vitamina B12.