Liftingul facial la... 25 de ani. E posibil?

1 2 jpg jpeg

Primele semne ale b─âtr├óne┼úii apar ├«n general ├«n jurul v├órstei de 25 de ani, ├«ns─â pot ap─ârea ┼či mai devreme, ├«n func┼úie de factori precum expunerea la soare, viciile, ├«ngrijirea necorespunz─âtoare ┼či chiar predispozi┼úia genetic─â. Pentru a opri timpul ├«n loc, din ce ├«n ce mai multe femei apeleaz─â la interven┼úiile chirurgicale, menite s─â redea chipului un aspect t├ón─âr.

ÔÇ×Dac─â pentru riduri mai exist─â ┼či varianta inject─ârilor cu botox, ├«n cazul ├«n care avem de-a face ┼či cu piele l─âsat─â, cu migrarea gr─âsimii ┼či schimb─âri la nivelul spr├óncenelor, este recomandat liftingul facial. Prin aceast─â interven┼úie, practic se ├«ntinde ┼či se ├«nl─âtur─â surplusul de piele, se rea┼čaz─â tr─âs─âturile ├«n pozi┼úia ini┼úial─â, se reface stratul de gr─âsime, iar c├ónd dorim rezultate de lung─â durat─â, este nevoie ┼či de retensionarea mu┼čchilor facialiÔÇŁ, explic─â dr. chirurg estetician C─âlin Dobo┼č.

Vârsta recomandată pentru lifting facial

Femeile care apeleaz─â la liftingul facial au v├órsta trecut─â de 30 de ani, ├«ns─â exist─â diferite tipuri de lifting care se pot realiza ┼či la o v├órst─â mai fraged─â. Schimb─ârile de la nivelul central al fe┼úei apar mai devreme dec├ót cele de la nivelul inferior. Astfel, l─âsarea pome┼úilor e primul semn de trecere a timpului, iar liftingul centro-facial 3D este cel care remediaz─â aceast─â situa┼úie.

Liftingul facial inferior (clasic) este cel mai adesea efectuat la persoanele cu v├órste mai mari de 35 de ani, ajut├ónd la reducerea aspectului ridurilor ad├ónci ┼či a pielii l─âsate de la nivelul mandibulei ┼či a g├ótului, red├ónd fermitatea ┼či aspectul t├ón─âr. ├Än acela┼či timp, liftingul frontal reduce sau elimin─â ridurile ad├ónci din regiunea frun┼úii, iar liftingul temporal se practic─â pentru a ridica partea extern─â a spr├óncenelor.

Cite┼čte mai multe pe aceast─â tem─â AICI