Lichidele aromate pentru ţigara electronică afectează plămâinii

1 2 jpg jpeg

Astfel, din cele 13 arome testate de cercetători, cinci dintre ele s-au dovedit a fi dăunătoare pentru plămâni.

,,Efectele diferitelor componente chimice din ţigara electronică asupra plămânilor sunt mai puţin cunoscute'', a declarat autorul studiului.

În cadrul studiului, cele 13 arome au fost testate pe celule epiteliale pulmonare umane, folosindu-se parametri de toxicitate şi viabilitate celulară.

În timpul testului de expunere de 30 de minute, aromele denumite Hot Cinnamon Candies, Banana Pudding şi Menthol Tobacco s-au dovedit a fi toxice pentru plămâni în doze mari.

Principiul după care funcţionează ţigară electronică este relativ simplu: un dispozitiv pe baza de baterie vaporizează nicotina existentă într-un mic rezervor, aceasta putând fi inhalată prin acelaşi gest specific fumatului clasic. Pentru a suplini ţigara clasică, forma ţigării electronice este similară cu a celor din hârtie şi filtru.

Prin folosirea ţigării electronice, fumătorii pot beneficia, teoretic, de absenţa mulţimii de substanţe toxice din fumul de ţigară clasică. Ţigara electronică se bazează pe nevoia de nicotină produsă de adicţia faţă de aceasta.