Lemnul-dulce, aliat împotriva cancerului de piele

2 jpg jpeg

În urma mai multor teste, aceştia au descoperit că un compus din lemnul-dulce poate încetini creşterea celulelor canceroase.

Acum, specialiştii speră că această substanţă va ajunge să fie folosită pentru a dezvolta medicamente pentru combaterea melanomului malign.

Pentru că unul dintre compuşii din lemnul-dulce poate duce la apariţia hipertensiunii, a transpiraţiei şi chiar a edemelor la nivelul creierului, cercetătorii au găsit o alternativă, o altă substanţă din lemnul dulce, cunoscută sub numele de isoangustone A, care nu are efecte adverse.

În cadrul cercetării, extractul acestui compus a fost aplicat în testele de laborator direct pe celulele maligne. La scurt timp, specialiştii au observat că acesta a încetinit ritmul de reproducere a celulor canceroase. Când au folosit acest compus în cazul cobailor rezultatele obţinute au fost similare.

,,Extractul de lemn-dulce este recunoscut pentru beneficiile pe care le aduce în tratarea mai multor boli. Acum am obţinut şi dovezi care să arate că el poate fi folosit pentru a trata melanomul malign. Extractul are efecte antiinflamatorii şi anticancer”, au afirmat autorii studiului în Jurnalul Medical ,,Cercetări în Prevenirea Cencerului”.