Legumele colorate reduc riscul de cancer la sân

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă de la Spitalul pentru Femei din Brigham şi de la Şcoala Medicală Harvard, SUA, au descoperit că nivelul mare de carotenoide din sânge le poate feri pe femeile de riscul de a suferi de cancer la sân.

Din cercetările experţilor americani a ieşit la iveală că efectul de descreştere al riscului de cancer se datorează nivelurilor mari de alfa-caroten, beta-caroten, licopen, luteină şi zeaxantină, precum şi nivelului de carotenoide totale.

Oamenii de ştiinţă care au studiat această legătură au declarat că micronutrienţii au proprietăţi multiple în beneficiul sănătăţii.

Cele mai importante calităţi ale carotenoidelor sunt funcţionarea mai bună a sistemului imunitar, proprietăţile antioxidante şi de luptă împotriva deteriorării ADN-ului.

Rezultatele se bazează pe analiza a nu mai puţin de opt studii ştiinţifice, în care au fost implicate 3.055 de femei diagnosticate cu cancer la sân.

Publicaţia „Time“ subliniază că legume precum morcovii, spanacul şi varza creaţă sunt foarte bogate în carotenoide.

Concluziile ultimei cercetări în acest sens sunt publicate în Jurnalul American al Institutului Naţional de Cancer.