Leguma violet care te protejează de cancer

Şi pentru copii, şi pentru adulţi Cartofii Blue Congo Violet, căci despre ei e vorba, sunt o varietate cultivată în toată lumea, inclusiv la noi. Şi nu doar pentru culoarea lor naturală, mov, extrem de apetisantă în farfurie, ci şi pentru beneficiile pe care le aduc sănătăţii. Sunt toleraţi foarte bine în organism şi pot fi introdus fără probleme în alimentaţia copiilor, contribuind la buna lor dezvoltare. Este un excelent ingredient în dieta vegetariană. Adulţii preferă să îi consume pentru excelentul lor efect antioxidant. Concentraţie mare de antociani Cartofii Blue Congo au coaja şi interiorul colorat în violet, datorită conţinutului extrem de ridicat în antociani, pigmenţii cu proprietăţi antioxidante. Aceşti au capacitatea de a lupta contra radicalilor liberi în exces din organism, responsabili de îmbătrânirea prematură a organismului dar şi de înmulţirea necontrolată a celulelor. Prin urmare, consumul regulat de cartofi din această varietate poate proteja organismul nu doar de efectele negative ale trecerii timpului, dar şi de instalarea diverselor tipuri de cancer.
Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro