Leguma care te ajută să te menţii în formă

1 2 jpg jpeg

Rezultatele celui mai recent studiu în domeniu au arătat că persoanele care consumă destul de des ardei iuţi au un risc mai redus de a se îngrăşa.

Explicaţia specialiştilor este că aceste legume picante acţionează asupra nervilor de la nivelul stomacului, ceea ce ajută persoana să se menţină mai uşor în formă.

Mai exact, cercetătorii de la Universitatea din Adelaide din Australia sunt de părere că includerea ardeilor iuţi în dietă poate acţiona asupra receptorilor care se găsesc la nivel stomacal, ceea ce generează senzaţia de saţietate.

„În urma studiilor am ajuns la concluzia că substanţele din ardeii iuţi acţionează direct asupra receptorului TRPV1de la nivelul stomacului, de aceea este bine să se includă legumele în alimentaţie. Acest lucru este util, cu atât mai mult cu cât rezultatele celorlalte studii au indicat faptul că alimentaţia bogată în grăsimi nu interacţionează cu receptorul stomacal TRPV1, de aceea senzaţia de foame apare la scut timp după ce persoana a mâncat“, a precizat Amanda Page, profesor la Universitatea din Adelaide.

Concluziile acestui studiu au fost publicate în Jurnalul Medical PLOS ONE.