Leguma care ajută la prevenirea cancerului

1 2 jpg jpeg

Substanţa care este cunoscută sub numele de sulforafan are aceste proprietăţi mai ales în cazul cancerului de prostată şi cel de colon.

Compusul mai este prezent şi în alte legume, cum este varza, varza Kale şi cea de Bruxelles. Cu toate acestea, specialiştii sunt de părere că cea mai mare cantitatea de sulforafan se găseşte în broccoli.

În cadrul studiului, realizat de cercetătorii de la Centrul de Ştiinţe pentru Sănătate A&M din Texas (SUA), au participat 28 de voluntari, cu vârsta medie de 50 de ani.

În primă fază, participanţii au fost supuşi unei colonoscopii, apoi specialiştii le-au analizat obiceiurile alimentare, în special dacă ei consumau legume verzi.

Astfel, concluziile cercetării au arătat că voluntarii care obişnuiau să consume mai des varză şi broccoli au obţinut rezultate mai bune la colonoscopii, spre deosebire de cei care nu consumau legume de acest fel.

Mai exact, în cazul celor care consumau broccoli riscul de apariţie a cancerului de colon era mult mai redus.

„Cercetarea noastră a arătat că suforafanul, compus care se găseşte în broccoli, este una dintre substanţele care ajută la prevenirea cancerului de colon şi de prostată. Urmează să facem studii pe eşantioane mai mari, tocmai pentru a ajunge în etapa când putem să facem recomandări specialiştilor în acest sens“, a afirmat Praveen Rajendran, cercetător în cadrul Centrului de Studii pentru Sănătate A&M din Texas.