Leguma care aduce beneficii sănătăţii celulare

1 2 jpg jpeg

Mai exact, una dintre substanţele din broccoli ajută la menţinerea stării de sănătate a mitocondriilor, care au rol esenţial în respiraţia celulară, fiind considerate ,,centralele energetice” ale celulelor. În plus, mitocondriile au un rol important în sinteza proteinelor şi lipidelor.

La studiul, realizat de oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetări Alimentare din Norwich din Anglia, au participat 38 de persoane.

După ce au fost împărţite în două grupuri, 19 dintre participanţi au consumat câte 400 grame de broccoli pe săptămână, pe lângă alimentaţia obşnuită, în timp ce ceilalţi au mâncat mazăre.

După ce le-a fost verificată starea de sănătate, dar şi rezultatele analizelor de sânge, cercetătorii au observat că la nivel celular beneficiile au fost mai vizibile în cazul participanţilor care au consumat broccoli.

,,Cercetările realizate până în prezent au evidenţiat beneficiile pe care le aduce această legumă în cazul problemelor cardiace, dar şi a unor tipuri de cancer. Beneficiile apar doar dacă persoana include broccoli în alimentaţie şi îl consumă de cel puţin două ori pe săptămână, a afirmat Richard Mithen, specialist la Institutul de Cercetări Alimentare din Norwich.