Leguma care aduce beneficii în cazul autismului

1 2 jpg jpeg

Mai exact, una dintre substanţele active din legumă, sulforafanul - cea care îi conferă şi gustul aparte, îi poate face mai calmi şi mai sociabili pe cei care suferă de această tulburare.

Rezultatele au fost vizibile după patru săptămâni de cercetare în care specialiştii au dat participanţilor câte o capsulă cu această substanţă în fiecare zi. După o lună, participanţii au putut să îi privească pe cercetărori în ochi şi chiar să le strângă mână.

Concluziile studiului au fost întărite şi de rezultatele altor cercetări care au arătat că sulforafanul poate avea impact asupra stării de spirit a persoanelor diagnosticate cu autism.

,,Aşa cum există medicamente care ajută la controlarea agresivităţii, a hiperactivităţii şi a tulburărilor de somn, aşa am descoperit că există o substanţă activă care aduce beneficii în cazul persoanelor diagnosticate cu autism. Având în vedere efecte pe care sulforafanul le are la nivel celular, putem folosi substanţa pentru a dezvolta tratamente care să ajute în cazul autismului”, a afirmat Paul Talalay, professor de farmacologie din SUA.