Leg─âtura dintre vitamina D ┼či probleme erectile

1 2 jpg jpeg

Pe l├óng─â hipertensiune, diabet ┼či probleme cardiace, rezultatele celui mai recent studiu ├«n domeniu au ar─âtat c─â lipsa de vitamina D din organism poate favoriza apari┼úia tulbur─ârilor erectile.

├Än cadrul cercet─ârii, oamenii de ┼čtiin┼ú─â americani au analizat datele ob┼úinute de la 3.400 de b─ârba┼úi, cu v├órsta de peste 20 de ani.

Rezultatele mai multor investigaţii medicale au arătat că participanţii nu erau diagnosticaţi cu afecţiuni cardiovasculare, dar 30% dintre ei aveau carenţă de vitamina D, iar 16% prezentau simptomele disfuncţiilor erectile.

Astfel, speciali┼čtii au ajuns la concluzia c─â nivelul de vitamina D din s├ónge era mai redus ├«n cazul voluntarilor care aveau ┼či probleme erectile, spre deosebire de participan┼úii care nu aveau astfel de nepl─âceri.

ÔÇ×Lipsa de vitamina D din organism este una dintre problemele care pot fi depistate u┼čor prin analize de s├ónge ┼či care poate fi tratat─â prin schimb─âri ├«n alimenta┼úie, ├«n stilul de via┼ú─â, dar ┼či prin administrarea de suplimente. Important este ca b─ârba┼úii s─â ┼čtie care sunt cauzele tulbur─ârilor erectile ┼či s─â le ┼úin─â sub control astfel ├«nc├ót s─â previn─â apari┼úia lorÔÇť, a afirmat Erin Michos, profesor de Medicin─â ├«n cadrul Universit─â┼úii ÔÇ×Johns HopkinsÔÇť.