Legătura dintre vitamina D şi probleme erectile

1 2 jpg jpeg

Pe lângă hipertensiune, diabet şi probleme cardiace, rezultatele celui mai recent studiu în domeniu au arătat că lipsa de vitamina D din organism poate favoriza apariţia tulburărilor erectile.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă americani au analizat datele obţinute de la 3.400 de bărbaţi, cu vârsta de peste 20 de ani.

Rezultatele mai multor investigaţii medicale au arătat că participanţii nu erau diagnosticaţi cu afecţiuni cardiovasculare, dar 30% dintre ei aveau carenţă de vitamina D, iar 16% prezentau simptomele disfuncţiilor erectile.

Astfel, specialiştii au ajuns la concluzia că nivelul de vitamina D din sânge era mai redus în cazul voluntarilor care aveau şi probleme erectile, spre deosebire de participanţii care nu aveau astfel de neplăceri.

„Lipsa de vitamina D din organism este una dintre problemele care pot fi depistate uşor prin analize de sânge şi care poate fi tratată prin schimbări în alimentaţie, în stilul de viaţă, dar şi prin administrarea de suplimente. Important este ca bărbaţii să ştie care sunt cauzele tulburărilor erectile şi să le ţină sub control astfel încât să prevină apariţia lor“, a afirmat Erin Michos, profesor de Medicină în cadrul Universităţii „Johns Hopkins“.