Legătura dintre vitamina D şi episoadele de răceală la persoanele astmatice

1 2 jpg jpeg

La aceste concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Wisconsin din SUA după ce au efectuat mai multe analize, mai ales că până în prezent se credea că vitamina este cea care reduce numărul episoadelor de răceală la pacienţii cu astm bronşic.

La cercetarea, publicată în Jurnalul Medical „Respiratory and Critical Care Medicine“, au participat 48 de adulţi care suferau de faze incipiente de astm bronşic şi care aveau nivele reduse de vitamina D în organism.

Timp de 28 de săptămâni, voluntarii au primit zilnic fie doze de vitamina D, fie medicamente placebo. După ce au supus participanţii la studiu la mai multe teste medicale, specialiştii au ajuns la concluzia că suplimentele cu vitamina D nu au aduc beneficii voluntarilor în ceea ce priveşte numărul de episoade de răceală.

„Nu putem recomanda suplimentele cu vitamina D pacienţilor astmatici cu scopul reducerii epidoaselor de răceală. Cu toate acestea, bine este ca ei să ştie să vitamina este esenţială pentru sănătatea osoasă“, a precizat Loren Denlinger, unul dintre cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin.