Legătura dintre roşii şi infertilitatea bărbaţilor

2 jpg jpeg

Mai exact, rezulatele cercetărilor au arătat că licopenul poate creşte numărul spermatozoizilor cu până la 70%.

În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au analizat alte 12 cercetări pentru a vedea care sunt efectele licopenului asupra fertilităţii masculine.

Astfel, rezulatele tuturor studiilor au arătat că licopenul ajută la îmbunătăţirea numărului de spermatozoizi, dar şi a vitezei de înot a acestora. În plus, nutrientul favorizează şi reducerea numărului de spermatozoizi care sunt anormali.

Pe lângă aceste beneficii, bărbaţii care obişnuiesc să consume frecvent roşii sunt mai feriţi şi de problemele prostatei, au observat specialiştii în domeniu.

,,Suntem foarte pozitivi cu privire la aceste constantări. Există această presupunere că femeile sunt vinovate în cele mai multe din cazuri de problemele de fertilitate din cuplu. Cu toate acestea, studiile din ultimii ani au arătat că aproape jumătate din vină o au şi bărbaţii. Important este că nutrientul din roşii s-a dovedit a fi un ajutor de încredere când vine vorba de fertilitatea masculină”, a afirmat Karen Veness, purtător de cuvânt al reţelei de Infertilitate din Marea Britanie.