Legătura dintre problemele erectile şi diabetul de tipul II

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă susţin că riscul de apariţie a afecţiunii diabetice este mult mai ridicat în cazul bărbaţilor cu vârsta cuprinsă între 40 şi 59 de ani.

În cadrul studiului, specialiştii au adunat date medicale de la mai mult de 4.500 de bărbaţi, trecuţi de 20 de ani, care participau la cercetarea „Nutrition Examination Survey“.

După ce au analizat toate aceste date, cercetătorii au ajuns la concluzia că există o legătură directă între problemele erectile şi diabetul de tipul II.

În schimb, rezultatele obţinute nu au indicat nicio conexiune între boala diabetică şi hipertensiunea arterială sau nivelul mare de colesterol „rău“.

„Indicat este ca bărbaţii care suferă de tulburări erectile să meargă la medicul supraveghetor şi să se asigure că fac şi screening-ul pentru diabet. Dacă în mod normal riscul de apariţie a diabetului de tipul II există la 1 din 50 de bărbaţi, la cei care au probleme erectile riscul este prezent la 1 bărbat din 10“, a afirmat Sean Skeldon, profesor la Universitatea din Toronto, Canada.

Concluziile studiului au fost publicate în Analele Medicinei de Familie