Legatura dintre obezitate şi durerile de cap

1 2 jpg jpeg

Migrenele episodice, întâlnite la tot mai multe persoane, pot apărea şi de 15 ori pe lună. La cercetare au participat 3.862 de persoane, cu vârsta medie de 47 de ani.

La începutul studiului, participanţii au răspuns la mai multe întrebări despre obiceiurile lor alimentare, despre greutate, dar şi frecvenţa cu care sufereau dureri de cap.

Dintre participanţi, 1.044 erau supraponderali sau obezi, iar 188 sufereau ocazional sau episodic de dureri puternice de cap. Cei aproape 200 de participanţi aveau în medie 14 dureri de cap pe lună.

,,Cercetările anterioare au arătat că există o asociere directă între greutatea în exces şi apariţia durerilor de cap. Cu toate acestea, nu se ştia dacă obezitatea poate fi asociată şi cu episoadele frecvente de migrene. Schimbările hormonale, dar şi medicamentele pe care le iau persoanele obeze pentru diferitele afecţiuni pot provoca episoadele dese de dureri de cap”, a afirmat Barbara Lee Peterlin, cercetător la Şcoala Medicală a Universităţii ,,Johns Hopkins” din Baltimore, SUA.

Specialiştii sunt de părere că alegerile alimentare sănătoase, dar şi cele privind stilul de viaţă pot ajuta la ameliorarea acestor neplăceri.