Legătura dintre consumul de sare şi obezitate

1 2 jpg jpeg

Specialiştii susţin că predispoziţia pentru obezitate este cu 25% mai mare indiferent de alimentele pe care le include persoana în dietă sau de numărul de calorii pe care acestea le conţin.

Cercetările anterioare au arătat că un consum mai mare de sare este asociat cu apariţia hipertensiunii şi a altor afecţiuni cardiace, acest studiu fiind primul care face legătura dintre cantitatea mare de sare din alimentaţie şi obezitate.

În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă de la Universitatea „Queen Mary“ din Londra (Marea Britanie) au analizat date obţinute de la 450 de copii şi 780 de adulţi care au participat la o cercetare pe nutriţie în perioada 2008-2009 şi 2011-2012.

După ce au analizat monstrele de urină ale participanţilor şi au verificat caloriile pe care le consumau zilnic, specialiştii au observat că doza de sare din urină era mai mare în cazul voluntarilor care erau supraponderali sau obezi.

„Alimentele pe care le consumăm sunt principala cauză care duce la apariţia multor afecţiuni, tocmai prin cantitatea mare de sare pe care o conţin, preparate la care multe persoane încă mai adaugă sare. Hipertensiunea şi obezitatea sunt principalii factori care duc la apariţia problemelor cardiovasculare, infarctului miocardic sau atacului de cord“, a afirmat Graham MacGregor, profesor în cadrul Universităţii „Queen Mary“.