Leg─âtura dintre consumul de alcool ┼či pofta de m├óncare

1 2 jpg jpeg

├Än cadrul unui experiment, s-a observat c─â ┼čoarecii care au primit alcool, timp de trei zile, au consumat o cantitate semnificativ mai mare de hran─â ├«n compara┼úie cu roz─âtoarele c─ârora nu li s-a dat alcool. Rezultatele arat─â c─â unele componente majore din circuitele neuronale responsabile de hr─ânire sunt activate de alcool, sus┼úin oamenii de ┼čtiin┼ú─â.

ÔÇ×

ÔÇŁ, noteaz─â Denis Burdakov, coodonatorul echipei de cercet─âtori, citat de Agerpres.

Consumul de alcool a fost asociat anterior cu tendinţa oamenilor de a mânca excesiv, însă cauzele care conduc la acest comportament erau până în prezent neclare, în special deoarece alcoolul este bogat din punct de vedere caloric, iar un număr mare de calorii suprimă de obicei semnalele din creier legate de apetit.

Obezitatea ┼či consumul exagerat de alcool reprezint─â cauze majore ale bolilor de inim─â, diabetului ┼či a altor boli cronice ce afecteaz─â milioane de persoane pe glob.

Cantit─â┼úile de alcool ├«n exces nu sunt benefice pentru s─ân─âtate, c─âci sunt asociate cu probleme de s─ân─âtate. Este vorba despre obezitate, dar ┼či de boli cardiovasculare.

Persoanele care consum─â alcool ├«n exces sunt mai predispuse la boli de inim─â. Chiar ┼či consumul moderat de alcool poate s─â aib─â un impact negativ asupra s─ân─ât─â┼úii inimii, pentru c─â poate duce la apari┼úia hipertensiunii arteriale.

Cei care fac abuz de b─âuturi alcoolice pot fi predispu┼či ┼či la afec┼úiuni ale sistemului digestiv.