Legătura dintre consumul de alcool şi pofta de mâncare

1 2 jpg jpeg

În cadrul unui experiment, s-a observat că şoarecii care au primit alcool, timp de trei zile, au consumat o cantitate semnificativ mai mare de hrană în comparaţie cu rozătoarele cărora nu li s-a dat alcool. Rezultatele arată că unele componente majore din circuitele neuronale responsabile de hrănire sunt activate de alcool, susţin oamenii de ştiinţă.

”, notează Denis Burdakov, coodonatorul echipei de cercetători, citat de Agerpres.

Consumul de alcool a fost asociat anterior cu tendinţa oamenilor de a mânca excesiv, însă cauzele care conduc la acest comportament erau până în prezent neclare, în special deoarece alcoolul este bogat din punct de vedere caloric, iar un număr mare de calorii suprimă de obicei semnalele din creier legate de apetit.

Obezitatea şi consumul exagerat de alcool reprezintă cauze majore ale bolilor de inimă, diabetului şi a altor boli cronice ce afectează milioane de persoane pe glob.

Cantităţile de alcool în exces nu sunt benefice pentru sănătate, căci sunt asociate cu probleme de sănătate. Este vorba despre obezitate, dar şi de boli cardiovasculare.

Persoanele care consumă alcool în exces sunt mai predispuse la boli de inimă. Chiar şi consumul moderat de alcool poate să aibă un impact negativ asupra sănătăţii inimii, pentru că poate duce la apariţia hipertensiunii arteriale.

Cei care fac abuz de băuturi alcoolice pot fi predispuşi şi la afecţiuni ale sistemului digestiv.