Leg─âtura dintre antidepresive ┼či diabet

1 2 jpg jpeg

Pentru a ajunge la aceast─â concluzie, speciali┼čtii de la Universitatea din Southampton, Marea Britanie au analizat mai multe cercet─âri medicale care asociau acest tip de medicamente cu diabetul de tipul II.

Astfel, cercet─âtorii au observat pe baza celor 22 de studii c─â persoanele care obi┼čnuiesc s─â ia antidepresive pot lua ├«n greutate de-a lungul tratamentului, factor ce cre┼čte semnificativ riscul de apari┼úie a diabetului de tipul II.

Mai mult, ei au ajuns la concluzia că o parte dintre medicamentele recomandate în cazul depresiei pot influenţa nivelul zahărului din sânge.

,,Av├ónd ├«n vedere c─â cercert─ârile au fost realizate pe un num─âr mare de participan┼úi, dovezile sunt concludente. Rezultatele sunt un semnal de alarm─â, cu at├ót mai mult cu c├ót tot mai multe persoane apeleaz─â la astfel de medicamente pentru a face fa┼ú─â stresului cotidian ┼či a st─ârilor de depresie ┼či anxietateÔÇŁ, a precizat Richard Holt de la Universitatea din Southampton.

Speciali┼čtii trag un semnal de alarm─â cu aceast─â ocazie medicilor care prescriu astfel de tratament antidepresiv. Ei sus┼úin c─â medicii trebuie s─â fie aten┼úi la semnalele diabetului de tipul II ├«nainte de a prescrie antidepresive.