Legătura dintre alăptat şi abilităţile şcolare ale copilului

1 2 jpg jpeg

Potrivit celui mai recent studiu, copiii care sunt alăptaţi se dezvoltă mult mai bine din punct de vedere al abilităţilor academice până la vârsta de cinci ani, spre deosebire de cei care sunt hrăniţi cu lapte formulă.

La cercetarea, publicată în Jurnalul ,,Nutriţia Mamei şi a Copilului”, au participat 5.489 de copii din Marea Britanie. Când cei mici aveau nouă luni, mamele au răspuns la mai multe întrebări legate de alăptat, dar şi alte obiceiuri ale bebeluşului.

În primul an de şcoală, specialiştii au analizat performanţele copiilor cu ajutorul profesorilor. Având în vedere nivelul de educaţie al mamei şi statutul socioeconomic al familiei, cercetătorii au ajuns la concluzia că elevii care au fost alăptaţi, în special până la vârsta de un an, aveau rezultate mai bune la şcoală.

,,Deşi sunt cunoscute celelalte beneficii ale alăptatului, rezultatele obţinute au evidenţiat din nou cât de important este acest lucru pentru sănătatea copilului. Cu cât este alăptat pentru o periodă mai lungă de timp, cu atât performanţele şcolare ale lui de îmbunătăţesc”, au precizat oamenii de ştiinţă de la Unitatea Naţională de Epidemilogie Parentală a Universităţii Oxford.