Legătura dintre ADN şi relaţia de cuplu din căsnicie

1 2 jpg jpeg

Specialiştii de la Universitatea Berkeley din California şi cei de la Universitatea Northwestern sunt de părere că o genă implicată în producerea de serotonică, cunoscută ca fiind şi hormonul fericirii, poate prezice cât de mult emoţiile noastre pot afecta relaţia de cuplu.

La cercetarea, care s-a desfăşurat pe o perioadă mai mare de 20 de ani, au participat 150 de cupluri căsătorite. Cercetătorii au analizat din punct de vedere genetic legătura dintre gena 5-HTTLPR, cea care controlează nivelul de serotonină, şi sentimentul de fericire şi de împlinire pe care îl resimt partenerii în căsnicie.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că dacă la nivelul genei apăreau modificări de lungime, atunci şi cuplurile participante erau mai puţin fericite.

Partenerii aveau mai multe discuţii în contradictoriu şi simţeau furie şi dispreţ unul faţă de celălalt. În schimb, dacă nu apăreau aceste modificări la nivelul genei, persoanele aveau mai multe emoţii pozitive, sentimentul de afecţiune fiind prezent.

,,Cu ajutorul acestor descoperiri specialiştii pot înţelege mai bine şi pot analiza emoţiile pe care le au persoanele, inclusiv când vine vorba de cele care pot influenţa relaţia dintre două persoane, respectiv căsnicia”, a precizat Robert W Levenson, psiholog la Universitatea Berkeley din California.

Concluzile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Emoţiile”.