Le poate ajuta pe gravide să renunţe la fumat

1 2 jpg jpeg

Pentru cercetare, specialiştii au recrutat 30 de femei însăcinate în cel de-al doilea trimstru de sarcină din Canada şi din Marea Britanie.

Participantele fumau în medie cinci ţigări pe zi şi nu făceau mişcare în mod regulat. Jumătate dintre ele au făcut mişcare uşoară pe banda de alergat timp de 20 de minute şi au vizionat filme despre grădinărit, în timp ce celelalte au avut programul normal de activităţi zilnice.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că participantele care au făcut mişcare au resimţit cu 30% mai puţin nevoia de a fuma, faţă de celelalte femei.

În plus, gravidele din prima categorie s-au simţit mai puţin nervoase, iar simptomele sevrajului au fost mai reduse decât la celelalte.

,,Şi cercetările anterioare au arătat că mişcarea poate întrerupe pofta de nicotină, doar că acum acest lucru a fost testat şi în cazul femeilor însăcinate acum. Deşi nu a fost descoperit remediul universal la care se poate apela pentru a renunţa la fumat, rezultatele pot face parte din strategia pe care o vor recomanda specialiştii”, a precizat Harry Prapavessis, profesor la Universitatea din Ontario, Canada.