Lasă-te de fumat cu aplicaţia mobilă iCouch

1 2 jpg jpeg

Cu funcţii noi şi îmbunătăţite, noua variantă a aplicaţiei iCoach, disponibilă în versiuni online şi de mobil, a fost concepută pentru a ajuta tot mai mulţi fumători români să renunţe la fumat.

Noua aplicaţie iCouch 2015 are un aspect modern, oferă navigare facilă şi funcţii suplimentare centrate pe utilizator, în special o funcţie de provocare: monitorizează numărul de ţigări pe care le fumezi zilnic - s-ar putea să îţi subevaluezi obiceiul (pentru fumători în Faza 2); amână „cea mai bună” ţigară a zilei de 10 ori pentru 10 minute şi apoi pentru 20 de minute (pentru fumători în Faza 3) sau te ,,îndeamnă'' să-ţi laşi ţigările acasă atunci când trebuie să pleci ca să rezolvi ceva rapid (pentru fumători în Faza 4).

Aceste provocări permit utilizatorilor să îşi stabilească obiective mici, realizabile, care, odată atinse, îi încurajează să îşi asume altele noi şi să deţină controlul asupra obiceiului lor.

„Cercetările noastre pe diferite modele de schimbare de comportament ne-au condus la concluzia că, pentru a optimiza ratele de conversie, trebuie să împărţim călătoria spre un stil de viaţă fără tutun în paşi mici, cu obiective intermediare, realizabile. Renunţarea la fumat poate fi copleşitoare pentru cineva care se concentrează doar asupra scopului final.", explică Steven De Peuter, dezvoltatorul platformei iCoach. „De exemplu, este greu să ajungi la fumătorii din <faza pre-contemplare>, care reprezintă 3% din utilizatorii înregistraţi în acest moment. Aceştia rămân un segment cheie al campaniei. Suntem foarte încrezători că noile provocări reprezintă un stimulent suplimentar pentru a trece la etapa următoare", a explicat De Peuter.

Drept urmare, unul din trei utilizatori români care au utilizat iCoach a renunţat la fumat după trei luni, cu ajutorul acestui antrenor digital gratuit. În campaniile anterioare, peste 23.279 de români s-au înregistrat la iCoach.