Lacul de unghii poate duce la apariţia diabetului

1 2 jpg jpeg

Ftalaţii sunt substanţe chimice care se găsesc în produsele de îngrijire corporală, precum cremele, săpunurile, parfumurile şi chiar în oje.

Substanţele se mai găsesc şi în alte produse din locuinţă, precum electronicele, jucăriile copiilor sau adezivi.

Studiul a fost realizat pe aproximativ 2.350 de femei care au participat şi la Examinarea Naţională de Sănătate şi Nutriţie. Ulterior, oamenii de ştiinţă au analizat concentraţiile de ftalaţi din urină.

Astfel, ei au ajuns la concluzia că nivelul ridicat de ftalaţi, în special mono-benzyl şi mono izobutil, este asociat cu un risc de ridicat de a dezvolta diabet.

Mai mult, participantele care aveau o concentraţie mare de mono-carboxypropyl în urină aveau un risc cu 60% mai ridicat de a fi diagnosticate cu aceeaşi afecţiune.

,,Acesta este un pas important în explorarea legăturii dintre ftalaţi şi riscul de apariţie a diabetului. Concentraţiile mari de ftalaţi sunt des întâlnite la femei, deoarece ele sunt cele care le folosesc frecvent produsele de îngrjire corporală”, a afirmat Tamarra James-Todd, cercetător în cadrul Spitalului de Femei ,,Brigham” din SUA.