La mare căutare! (P)

1 2 jpg jpeg

De fapt, Simona Halep a fost în centrul atenţiei pe parcursul anului 2015, la fel cum s-a întâmplat şi în 2014. Sportivă româncă, clasata pe poziţia secundă în topul WTA, mai are de aşteptat doar câteva zile până la începutul primului turneu de mare şlem din acest an. Australian Open începe pe 18 Ianuarie, însă Simona a avut ceva probleme musculare în debutul acestui an, resimtindu-se pe parcursul unor partide de la turneul Premier din Sydney.

Dacă cineva încă mai avea dubii, după rezultatele publicate de Google putem afirmă cu tărie că românii sunt înnebuniţi după sport. Fotbalul însă, este clar peste orice alt sport, nu?

În topul celor mai populare evenimente sportive ale anului trecut, fotbalul ocupă abia locul 8. Şi nu, nu aţi citit greşit! În 2015, românii au căutat: Australian Open, UŞ Open, Wimbledon, Indian Wells, Roland Garros. Aşadar, primele 5 poziţii sunt ocupate de turnee de tenis.

Al 6-lea cel mai căutat eveniment a fost meciul de box, numit şi Meciul secolului: Mayweather vs Pacquiao. Din bursă record de 300 de milioane de dolari, 60% i-a revenit boxerului american, în timp ce Pacquiao a primit restul de 40%.

Evenimentul la care a fost prezent şi Lucian Bute s-a disputat în faţă a 16.500 de spectatori. Cele 500 de bilete au fost scoase la vânzare, online, s-au epuizat în mai puţin de 60 de secunde. Organizatorii au încasat în total 74 de milioane de dolari din vânzarea biletelor, cel mai scump fiind vândut contra sumei de 141 de mii de dolari.

Rugby World Cup este următoare căutare din top. Însă meritul acestei clasări nu pare să fie unul sportiv. La finalul partidei cu Irlanda, care s-a disputat pe stadionul Wembley din Londra, Florin Surugiu şi-a cerut prietenă în căsătorie. Gestul neaşteptat a generat extrem de multă publicitate şi a fost menţionat în publicaţiile de pe întregul mapamond.

Apoi urmează fotbalul, prezent printr-o căutare suprinzatoare: Copa America. Competiţia a avut un deznodământ neaşteptat, cu echipă naţională a statului Chile triumfând în faţă Argentinei lui Messi. Selecţionată condusă de Jorge Sampaoli a câştigat pentru prima data în istorie competiţia, care împlineşte 100 de ani chiar în 2016.

„Ungaria Romania” a fost ce de-a 9 cea mai folosită căutare. Rivalitatea dintre români şi maghiari şi-a spus iarăşi cuvântul. Deşi meciul de la Budapesta s-a încheiat la egalitate, cu scorul de 0-0, fanii s-au luat la bătaie cu forţele de ordine şi au cauzat deja obsinuitele incidente, care înconjoară astfel de derby-uri.

Ultima căutare din topul făcut public la începutul acestui an este: „Steaua Trencin”. Dublă manşa din turul secund al Ligii Campionilor a fost, se pare, de mai mare interes pentru români decât Unicul Derby, Steaua – Dinamo. Noul format al Ligii 1 aduce nu mai puţin de 4 partide între cele mai titrare echipe din capitală. Mai mult, după tragerea la sorţi pentru semifinalele Cupei României, s-a aflat că Derby de România va avea în acest sezon nu mai puţin de 6 ediţii.

În ultimii ani, sportul este acaparat de febră pariurilor. 63% din populaţia României a mizat cel puţin o data la jocurile de noroc. Aproximativ un sfert din populaţia adultă joacă anual la loterie. Cu toate acestea, agenţia de pariuri internă a Loteriei Naţionale, numită Pariloto, şi-a suspendat activitatea în urmă cu mai bine de 5 ani. Citiţi forumul de discuţii şi rezolvare probleme pentru agenţia de pariuri Pariloto, pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect.

Conform unui studiu efectuat recent, reiese că mai mult de jumătate dintre românii cu venituri sub medie pariază, sub o forma sau alta. Totuşi, cifrele nu arată deloc rău, in comparaţie cu cele din Statele Unite. In România, sub 10% dintre consumatorii de adrenalină au probleme din cauza practicării jocurilor.

De altfel, implicarea cetătenilor în comunitatea pariorilor din România, PariuriX.com, a arătat o creştere considerabilă în ultimii ani. Acelaşi lucru se poate spune şi despre agenţiile de pariuri din ţara, care în momentul de faţă, nu sunt departe să depăşească numărul farmaciilor. Un lucru este cert, pariurile sunt în momentul de faţă la mare căutare!

Criză financiară reprezintă un moment oportun pentru această industrie, spune Preşedintele Oficiului Naţional de Jocuri de Noroc, Odeta Nestor. Dacă la pariuri, românii mizează aproximativ 130 de milioane de euro pe an, cifră se triplează atunci când vine vorba de sumele investite în jocurile de tip slots. Românii joacă în jur de 450 de milioane de euro anual, la pacanele.

Să ne punem şi întrebarea logică: totuşi, putem câştiga ceva din asta?

În încercarea de a rezolvă această enigmă, am decis să stau de vorba cu unul dintre pariorii cei mai dedicaţi din Bucureşti. Alin ne-a dezvăluit câte ceva din bogată să experienţă în domeniu:

„Poti să câştigi bani frumos la ruletă, la aparate sau la pariuri; la orice poţi să câştigi! Problemă este reuşeşti să rămâi pe plus, pe termen lung. Eu le-am încercat pe toate şi pot să îţi spun sigur, că la pariuri e cel mai bine să joci,” ne-a spus tânărul.

Atunci când l-am întrebat dacă poate să ne dezvăluie vreo metodă care ne-ar putea ajută să ne rotunjim veniturile, cunoscutul parior mi-a răspuns: „Nu rata biletul zilei daca vrei sa castigi la pariuri!”.

Practic, a vrut să le transmită pasionaţilor ne-experimentaţi că nu pot să devină specialişti peste noapte şi că ar fi mai bine pentru ei să înceapă prin a urmări sfaturile profesioniştilor.

Şi chiar dacă majoritatea românilor percep jocurile de noroc că pe o distracţie, lucrurile pot scăpa de sub control. În acest sens a fost deschis programul Joc Responsabil, care pune la dispoziţia împătimiţilor un site dedicat acestui subiect. Utilizatorii pot completă un chestionar sub anonimat, pentru a vedea dacă jocurile de noroc le afectează emoţional viaţă. De asemenea, oricine are nevoie de ajutor, poate apela gratuit la numărul Tel Verde 0800.800.099.