La ce boli eşti predispus în funcţie de luna naşterii

1 2 jpg jpeg

Astfel, după ce au creat un algoritm care să prelucreze informaţiile din fişele medicale, cercetătorii au identificat 55 de boli asociate celor 12 luni ale anului.

De exemplu, persoanele născute în luna aprilie sunt mai predispuse riscului de a fi diagnosticate cu angină pectorală, în timp ce indivizii născuţi în noiembrie pot suferi de bronşite şi ADHD.

De asemenea, în studiul realizat de Universitatea Columbia, se indică faptul că cel mai mic risc de îmbolnăvire îl au persoanele născute în luna mai, în timp ce persoanele născute în luna octombrie sunt cele mai sensibile în faţa bolilor.

Totodată, cercetătorii au descoperit o posibilă legătură între luna naşterii şi nouă tipuri de afecţiuni cardiace, astfel că persoanele născute în luna martie sunt cele mai expuse riscului de a fi diagnosticate la un moment dat cu fibrilaţie atrială, insuficienţă cardiacă congestivă sau tulburări de valvă mitrală.

Nu în ultimul rând, copiii născuţi iarna au un risc mai mare de a suferi de probleme neurologice.

Înainte de a programa o vizită la medic, cercetătorii spun că riscurile identificate nu sunt suficient de mari pentru a provoca îngrijorare sau justifica luarea de măsuri preventive.