Kilogramele în exces afectează forţa femeilor supraponderale

1 2 jpg jpeg

Şi forţa picioarelor femeilor plinuţe este mai mică, ele fiind predispuse problemelor cu mersul. Problema este cu atât mai mare cu cât supraponderabilitatea şi obezitatea sunt două dintre afecţiunile de care suferă cea mai mare parte a persoanelor care înaintează în vârstă.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat impactul pe care greutatea excesivă îl poate avea asupra forţei picioarelor şi vitezei de mers pe jos, factori ce pot afecta activităţile zilnice.

După ce au calculat raportul dintre putere şi greutate, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că femeile mai în vârstă supraponderale au cu 24% mai puţină putere decât cele care au o greutate normală. Şi viteza de mers este cu 20% mi mică în cazul acestei categorii de femei.

,,Toate rezultatele noastre arată că mobilitatea persoanelor supraponderale este limitată. Diferenţa dintre aceste persoane şi cele care nu au probleme cu greutatea se poate observa când vine vorba de putere”, a afirmat Dain LaRoche, asistent universitar la UNH din Marea Britanie.