Jumătate dintre părinţii români tratează incorect durerea şi febra copiilor

1 2 jpg jpeg

Infecţiile respiratorii reprezintă cele mai frecvente afecţiuni ale copiilor între 7 şi 12 ani. Majoritatea (88%) răcesc în fiecare an, iar mai mult de o treime (38%) dintre ei răcesc chiar şi de trei ori pe an.

Toleranţa, o provocare

Tratamentul în caz de răceală şi gripă şi/sau dureri îi pune în dificultate pe jumătate dintre părinţii cu copii peste 7 ani, pe motiv că nu există opţiuni în materie de analgezice şi antipiretice special concepute pentru această categorie de vârstă. Astfel, 2 din 10 părinţi sunt nevoiţi să le administreze copiilor tratamente pentru o categorie de vârstă mai mică.

Şi toleranţa juniorilor la administrarea de medicamente reprezintă o provocare pentru părinţi. 30% dintre copiii peste 7 ani acceptă mai uşor tratamentul dacă are gust plăcut, iar 15% apreciază uşurinţa la înghiţire, potrivit unui studiu Ivox, realizat la solicitarea Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, care a avut drept scop investigarea principalelor dificultăţi cu care se confruntă părinţii în timpul episoadelor de boală ale copiilor.

Principalele temeri ale părinţilor, atunci când copilul se confruntă cu infecţii respiratorii, sunt episoadele de febră (52%) şi riscul de complicaţii, precum pneumonia (44%). Febra, deşi un răspuns natural al organismului la o infecţie, din cauza stării generale proaste, a lipsei apetenţei asociate, determină îngrijorarea majoră a părinţilor şi trebuie combătută eficient cu un medicament administrat în doza corectă.

Citeşte mai multe pe această temă AICI