Jocul „Pokemon GO“ devine periculos pentru sănătate

1 2 jpg jpeg

Utilizatorii „Pokemon GO“ folosesc camera foto a smartphone-ului pentru a captura monştri virtuali apăruţi în locuri reale, pe care-i hrănesc şi-i ajută să evolueze. Numărul celor care au fost cuceriţi de acest jos a crescut vertiginos, cu atât mai mult cu cât aplicaţia este gratuită. Din păcate, treptat apar şi cazuri în care cei prea prinşi cu jocul nu se mai orientează corect în realitate. În Statele Unite au avut loc deja accidente rutiere, busculade.

Newyorkezii au fost avertizaţi că acest joc, oricât de amuzant ar fi, poate să aibă consecinţe tragice în viaţa reală şi au fost sfătuiţi să se oprescă din joc şi să închidă telefonul mobil atunci când conduc sau când circulă prin oraş, pentru a evita accidentele.

Provoacă dependenţă

Jucătorii de azi sunt în mare parte familiarizaţi cu personajele „Pokemon GO“, ele fiind populare în anii '90. Bazându-se pe nostalgia anilor copilăriei, jocul provoacă emoţii pozitive utlizatorilor şi le dă senzaţia că îşi fac prieteni noi în acest mod. Din aceste cauze poate crea dependenţă, creierul percepând jocul ca pe o sursă de plăcere.

Utilizatorii se pot priva de somn, de hrană

Dependenţa de jocuri precum „Pokemon GO“ poate să-i facă pe utilizatori să se concentreze atât de mult asupra jocului şi să se detaşeze atât de mult de realitate, încât să uite să se hrănească, să mai bea îndeajuns de multe lichide, să se odihnească. Lipsa somnului duce în cele mai multe cazuri la o accelerare a ritmului cardiac, probleme de vedere, deshidratare, dificultăţi de concentrare, o percepere distorsionată a realităţii sau o exarcerbare a percepţiei pericolului.

Sursă foto: Yoda.ro