Joaca în aer liber îl protejează pe copil de miopie

1 2 jpg jpeg

Mai exact, predispoziţia pentru această afecţiune oculară se reduce cu aproape 23% dacă cel mic petrece cu 40 de minute în aer liber în plus în fiecare zi.

Explica┼úia oamenilor de ┼čtiin┼ú─â din Danemarca este una simpl─â: petrecerea timpului ├«n aer liber ┼či expunerea la soare scade riscul de apari┼úie a problemelor oculare, cum este cazul miopiei.

La cercetare au participat 853 de copii, ├«mp─âr┼úi┼úi ├«n 12 grupe, care erau la ┼čcoala primar─â. Dup─â ce au fost supu┼či la mai multe investiga┼úii oftalmologice, speciali┼čtii au descoperit c─â ├«n cazul a 259 de copii riscul de apari┼úie a miopiei era de 30, 4%.

Dup─â ce le-au analizat ┼či obiceiurile zilnice, cercet─âtorii au ajuns la concluzia c─â dintre participan┼úi, cei care petreceau mai pu┼úin timp ├«n aer liber aveau ┼či un risc mai mare s─â fie diagnostica┼úi cu miopie sau alte afec┼úiuni oculare.

ÔÇ×Cu c├ót copilul petrece mai mult timp ├«n aer liber, cu at├ót el este mai protejat c├ónd vine vorba de problemele oculare, cum este cazul miopiei. Acest lucru este de ajutor, mai ales c─â ├«n cazul copiilor ┼či adolescen┼úilor progresia acestei afec┼úiuni este de multe ori rapid─âÔÇť, a afirmat Mingguang He, medic ├«n cadrul Universit─â┼úii ÔÇ×Sun Yat-senÔÇť din Guangzhou, China.

Concluziile studiului au fost publicate ├«n Jurnalul Medical ÔÇ×JAMAÔÇť.