Joaca în aer liber îl protejează pe copil de miopie

1 2 jpg jpeg

Mai exact, predispoziţia pentru această afecţiune oculară se reduce cu aproape 23% dacă cel mic petrece cu 40 de minute în aer liber în plus în fiecare zi.

Explicaţia oamenilor de ştiinţă din Danemarca este una simplă: petrecerea timpului în aer liber şi expunerea la soare scade riscul de apariţie a problemelor oculare, cum este cazul miopiei.

La cercetare au participat 853 de copii, împărţiţi în 12 grupe, care erau la şcoala primară. După ce au fost supuşi la mai multe investigaţii oftalmologice, specialiştii au descoperit că în cazul a 259 de copii riscul de apariţie a miopiei era de 30, 4%.

După ce le-au analizat şi obiceiurile zilnice, cercetătorii au ajuns la concluzia că dintre participanţi, cei care petreceau mai puţin timp în aer liber aveau şi un risc mai mare să fie diagnosticaţi cu miopie sau alte afecţiuni oculare.

„Cu cât copilul petrece mai mult timp în aer liber, cu atât el este mai protejat când vine vorba de problemele oculare, cum este cazul miopiei. Acest lucru este de ajutor, mai ales că în cazul copiilor şi adolescenţilor progresia acestei afecţiuni este de multe ori rapidă“, a afirmat Mingguang He, medic în cadrul Universităţii „Sun Yat-sen“ din Guangzhou, China.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical „JAMA“.