Îţi rozi unghiile? Ce spune acest obicei despre personalitatea ta

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii de la Universitatea din Montreal au efectuat un studiu asupra unui grup de 24 de persoane cu acest tip de comportament şi asupra altor 24 de indivizi, care nu prezentau însă nici un astfel de comportament compulsiv.

Rezultatele studiului au arătat că persoanele care prezentau aceste comportamente repetitive simţeau o dorinţă mai mare de a face lucruri atunci când erau plictisite, frustrate sau nerăbdătoare în comparaţie cu momentele în care erau relaxate.

După ce participanţii la studiu au fost expuşi mai multor situaţii, cercetătorii au arătat că, deşi aceste comportamente repetitive concentrate pe diverse părţi ale corpului pot provoca disconfort, ,,ele par să satisfacă o anumită nevoie şi să livreze un anumit tip de recompensă'', susţin cercetătorii.

,,Noi credem că persoanele care dezvoltă aceste tipuri de comportamente repetitive pot fi perfecţioniste, ceea ce înseamnă că ele nu se pot relaxa şi nu pot îndeplini anumite sarcini într-un ritm normal'', au declarat cercetătorii.

Rezultatele studiului sprijină parţial ipotezele cercetătorilor potrivit cărora ,,participanţii sunt mult mai predispuşi să se angajeze în astfel de comportamente repetitive atunci când se plictisesc sau în momentele în care cad pradă sentimentelor de frustrare şi nemulţumire decât atunci când sunt perfect relaxate'', mai arată studiul.