Îţi place să găteşti? Ai toate şansele să nu faci diabet!

1 2 jpg jpeg

Un nou studiu epidemiologic al cercetătorilor de la Şcoala Publică de Sănătate de la Harvard, SUA, a demonstrat tocmai acest lucru.

Specialiştii americani au fost curioşi să afle ce impact are asupra sănătăţii îndepărtarea de la obiceiurile sănătoase cum este şi cel al gătirii unor mâncăruri în familie.

Au observat că alimentaţia a tot mai multe persoane oferă multă energie, dar este relativ săracă în elemente nutritive. Acest fapt ar putea duce la o creştere îngrijorătoare a cazurilor de obezitate, factor declanşator al diabetului zaharat de tip 2.

Cei care au participat la studiu, atât bărbaţi, cât şi femei, au fost monitorizaţi o perioadă lungă de timp. Au fost obţinute date importante privind sănătatea lor, obiceiurile care ţin de nutriţie, statul marital.

S-a observat că aceia care au obişnuit să ia cina de 5-7 ori acasă, după ce şi-au gătit singuri preparate sănătoase, au un risc cu 15% mai mic de a face diabet decât cei care au mâncat seara acasă doar de 2 ori pe săptămână sau chiar mai rar. Un risc mai scăzut s-a observat şi la persoanele care-şi pregătesc singuri prânzul.