Îţi plac dulciurile? Iată ce rişti!

1 2 jpg jpeg

Deşi studiile anterioare au arătat că există o legătură directă între consumul mare de zahăr şi apariţia obezităţii, actuala cercetare evidenţiază că acest dulce poate afecta foarte mult şi sănătatea creierului.

O echipă de specialişti de la Centrul Medical a Universităţii Charité din Berlin (Germania) au descoperit că dozele mari de zahăr şi de carbohidraţi nu afectează doar structura fizică a creierului, ci şi funcţia sa.

Mai exact, nivelul mare de glucoză din sânge este asociat cu pierderi de memorie în rândul adulţilor, riscul de apariţie a demenţei fiind şi el destul de mare.

Experţii susţin că nivelul mare de zahăr are legătură direct cu micşorarea hipocampusului, partea din creier care este responsabilă de stocarea de informaţii.

,,Important este să nu facem excese alimentare, iar zahărul este unul dintre produsele pe care trebuie să le consumăm cu grijă. Urmează să verificăm dacă reducerea cantităţii de zahăr din dietă ajută nu numai la pierderea în greutate, ci şi la inversarea efectelor asupra activităţii creierului”, a explicat Agnes Flöel, medic neurolog la Centrul Medical Charité.

Rezultatele studiului au fost publuicate în Jurnalul Medical Scientific American.