Îţi laşi copilul mult la televizor? Iată cum îl poate afecta!

1 2 jpg jpeg

Pe lângă celelalte probleme de sănătate pe care le favorizează prezenţa televizorului în camera copilului, specialiştii au observat că le este afectat şi somnul.

Pentru a vedea ce impact are televizorul asupra copilului, specialiştii de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard au urmărit evoluţia a 1.800 de copii de la vârsta de 6 luni la 8 ani.

După ce le-au analizat starea de sănătate şi obiceiurile zilnice, ei au ajuns la concluzia că cei care aveau televizor în cameră dormeau mai puţin decât ceilalţi.

Rezultatele au arătat că aceşti copii dormeau în medie cu o jumătate de oră mai puţin decât ceilalţi care nu aveau televizorul în camera lor.

,,Având în vedere efectele negative pe care le are televizorul asupra sănătăţii fizice şi psihice a copiilor, cel mai indicat este ca părinţii să nu-l lase în aceeaşi încăpere în care ei dorm”, au afirmat specialiştii care au participat la studiu.

Mai ales că somnul este extrem de important în perioada de creştere a copiilor, cercetătorii susţin că părinţii trebuie să nu-i lase să petreacă mult timp în prezenţa eletrocasnicelor.