Îţi este mereu foame? Iată ce e bine să faci!

1 2 jpg jpeg

Plimbările şi exerciţiile fizice uşoare sunt mai de ajutor decât faptul că ne abţinem de la mâncărurile la care ne gândim în continuu, mai ales atunci când ţinem o dietă pentru a pierde în greutate.

La aceste concluzii au ajuns specialiştii după ce au efectuat mai multe analize şi au observat că femeile care respectă un regim alimentar tind să mănânce de trei ori mai mult la o masă de tip bufet, spre deosebire de situaţiile când ele nu ţin dietă.

În cadrul studiului, cercetătorii de la Universitatea Loughborough (Marea Britanie) au recrutat 12 femei şi le-au monitorizat din punct de vedere hormonal, psihologic, dar şi al comportamentului atunci când făceau mişcare uşoară, îm comparaţie cu situaţia când se abţineau de la anumite mâncăruri.

La un moment dat, participantele au fost monitorizate nouă ore, timp în care unele au reuşit să se abţină de la mâncare şi au „economisit“ în jur de 850 de calorii, iar celelalte au făcut exerciţii fizice uşoare.

Ulterior, ele au fost prezente la o masă de tip bufet. Astfel, specialiştii au observat că voluntarele care au făcut mişcare au mâncat mai puţin (660 de calorii), spre deosebire de celelalte (944 de calorii).

„Rezultatele obţinute pot aduce o contribuţie importantă pentru persoanele care vor să ţină dietă şi să piardă în greutate. Am reuşit să demonstrăm că mâncăm mai puţin dacă facem puţină mişcare înainte de masă“, a afirmat David Stensel, specialist în metabolism la Universitatea Loughborough.