Îţi doreşti un copil? Iată de ce trebuie să ţii cont!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii sfătuiesc cuplurile care îşi doresc un copil să aibă o viaţă sexuală activă, astfel şi şansele de concepere cresc semnificativ.

La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Clinica de Fertilitate „Harley Street“ din SUA după ce au analizat frecvenţa actelor sexuale, dar şi problemele de sănătate cu care erau diagnosticaţi participanţii la studiu.

„Din cauza programului tot mai încărcat, a stresului de la locul de muncă, dar şi cel de acasă, tot mai multe cupluri se focuzează să aibă contacte sexuale doar în perioada de ovulaţie. Important de ştiut este că frecvenţa mare a actelor sexuale este soluţia la care trebuie să apeleze cuplurile care îşi doresc un copil. Cu cât au acte sexuale mai des, cu atât şansele de concepere sunt mai ridicate“, a precizat Geetha Venkat, consultant în ginecologie în cadrul Clinicii de Fertilitate „Harley Street“.

Cercetătorii care au participat la studiu sunt de părere că trei acte sexuale pe săptămână cresc semnificativ şansele de obţinere a unei sarcini.

Rezultatele mai multor cercetări recente au arătat că în medie 84% din cuplurile care doresc să conceapă un copil reuşesc acest lucru în primul an de când renunţă la protecţie împotriva sarcinii.

Cu toate acestea, numărul cuplurilor care reuşesc să aibă un copil după doi sau chiar trei ani de încercări a crescut destul de mult în ultimii ani, problemele de fertilitate devenind o problemă importantă pentru multe ţări din lume.