├Ä┼úi dore┼čti un copil? Iat─â de ce trebuie s─â ┼úii cont!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, speciali┼čtii sf─âtuiesc cuplurile care ├«┼či doresc un copil s─â aib─â o via┼ú─â sexual─â activ─â, astfel ┼či ┼čansele de concepere cresc semnificativ.

La aceast─â concluzie au ajuns oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Clinica de Fertilitate ÔÇ×Harley StreetÔÇť din SUA dup─â ce au analizat frecven┼úa actelor sexuale, dar ┼či problemele de s─ân─âtate cu care erau diagnostica┼úi participan┼úii la studiu.

ÔÇ×Din cauza programului tot mai ├«nc─ârcat, a stresului de la locul de munc─â, dar ┼či cel de acas─â, tot mai multe cupluri se focuzeaz─â s─â aib─â contacte sexuale doar ├«n perioada de ovula┼úie. Important de ┼čtiut este c─â frecven┼úa mare a actelor sexuale este solu┼úia la care trebuie s─â apeleze cuplurile care ├«┼či doresc un copil. Cu c├ót au acte sexuale mai des, cu at├ót ┼čansele de concepere sunt mai ridicateÔÇť, a precizat Geetha Venkat, consultant ├«n ginecologie ├«n cadrul Clinicii de Fertilitate ÔÇ×Harley StreetÔÇť.

Cercet─âtorii care au participat la studiu sunt de p─ârere c─â trei acte sexuale pe s─âpt─âm├ón─â cresc semnificativ ┼čansele de ob┼úinere a unei sarcini.

Rezultatele mai multor cercet─âri recente au ar─âtat c─â ├«n medie 84% din cuplurile care doresc s─â conceap─â un copil reu┼česc acest lucru ├«n primul an de c├ónd renun┼ú─â la protec┼úie ├«mpotriva sarcinii.

Cu toate acestea, num─ârul cuplurilor care reu┼česc s─â aib─â un copil dup─â doi sau chiar trei ani de ├«ncerc─âri a crescut destul de mult ├«n ultimii ani, problemele de fertilitate devenind o problem─â important─â pentru multe ┼ú─âri din lume.