Îţi curge nasul? Nu antibioticele sunt remediul

2 jpg jpeg

S-a construit un adevărat mit în jurul eficienţei antibioticelor, care sunt administrate chiar şi la debutul primelor simptome ale unei simple răceli.

Nasul înfundat şi secreţiile nazale abundente care au căpătat o culoare verzuie nu sunt motive pentru care să fie recomandat tratamentul cu antibiotice.

Reprezentanţii de la Sănătate Publică din Anglia şi de la Colegiul Regal de medici generalişti au declarat că aceste simptome sunt de cele mai multe ori cauzate de virusuri. Din păcate, tratamentele cu antibiotice ar putea duce la creşterea rezistenţei virusurilor.

Oamenii de ştiinţă spun că din studiile efectuate în acest sens s-a descoperit că un procent de 40% din persoanele care au luat antibiotice contra răcelii nu au observat schimbări în ceea ce priveşte îmbunătăţirea stării de sănătate.

Foarte puţini au semnalat o amelioarare a simptomelor după administrarea antibioticelor.

Doctorul Clionda McNulty a declarat că rezistenţa bacteriilor şi a virusurilor la antibiotice este o problemă din ce în ce mai gravă la nivel global.

În plus, luând antibiotice este afectată rezistenţa miliardelor de bacterii bune care trăiesc în mod obişnuit în corpul uman.

De asemenea, medicul Maureen Baker, de la Colegiul Regal, atrage atenţia că administrarea de antibiotice este o problemă de sănătate publică la nivel global.