Învaţă cum poţi să salvezi o viaţă

1 2 jpg jpeg

Evenimentul Record pentru viaţă - 110 ani de salvare a vietii este organizat de Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov. Este nevoie de peste 12.000 de participanţi pentru ca lecţia de resuscitare să fie omologată drept record mondial! În acest sens, un reprezentat Guinness Book va fi prezent pe Arena Naţională din Bucureşti în ziua recordului. Cursanţii vor învăţa de la 600 de instructori atestaţi să efectueze procedura standard de 30 compresii cardiace şi două insuflări pulmonare. Manechinele pe care cei prezenţi pe stadion îşi vor testa cunoştinţele sunt deja pregătite, fiind aduse special pentru acest eveniment.

Doritorii sunt aşteptaţi în continuare să se înscrie la acest curs de resuscitare pe pagina www.recordpentruviata.ro. Aici este disponibil un formular de înscriere, la secţiunea „Rezervă-ţi loc”. Primii 12.000 de români înscrişi vor fi alertaţi pe mobil, prin intermediul aplicaţiei „Există un erou în fiecare dintre noi”, de fiecare dată când o persoană din apropierea lor va fi în stop cardiorespirator.

Conform specialiştilor, manevrele de resuscitare sunt cruciale în salvarea unei persoane până la sosirea echipajelor specializate. Învaţă şi tu să salvezi o viaţă, mai ales că este atât de simplu. Ai ocazia asta chiar pe 28 mai 2016, pe Arena Naţională.