Întrebări despre anticoncepţionale? Medicul îţi răspunde!

1 2 jpg jpeg

Folosite, în general, pentru că au o eficienţă de 99,7% în prevenirea unei sarcini nedorite, anticoncepţionalele sunt utilizate şi ca tratament pentru anumite afecţiuni ale femeilor.

Astfel, pilulele contraceptive pot înlătura riscurile privind apariţia cancerului ovarian şi a chisturilor de ovar sau pot reduce durerile din perioada menstruaţiei. De asemenea, există anticoncepţionale benefice pentru femeile care au probleme cu acneea sau o cădere temporară a părului.

Cei care îşi doresc să afle informaţii avizate privind contracepţie şi să-i adreseze întrebări în regim de anonimat medicului sunt invitaţi să acceseze link-ul http://www.planificaneprevazutul.ro/webinarii/. În plus, medicul campaniei răspunde prompt şi la întrebările primite pe adresa doctorul@planificaneprevazutul.ro.

„Planifică Neprevăzutul!” a fost lansată de Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS) la începutul lunii octombrie 2013. Campania vizează o mai bună informare a publicului în ceea ce priveşte contracepţia orală de lungă durată şi contracepţia de urgenţă.