Insulină de ultimă generaţie, disponibilă în România

1 2 jpg jpeg

Insulina Toujeo (insulin─â glargin 300 U/ml) va fi compensat─â integral ├«n Rom├ónia. Acest tip de insulin─â este indicat─â pentru tratamentul adul┼úilor cu diabet zaharat de tip 1 ┼či 2. Noul produs a demonstrat un control glicemic stabil ┼či prelungit, cu o durat─â de ac┼úiune de peste 24 de ore, cu o variabilitate redus─â a glicemiei.

Conform Casei Na┼úionale de Asigur─âri de S─ân─âtate, aproximativ 700.000 de rom├óni sufer─â de diabet zaharat. Obiectivul tratamentului diabetului este de a aduce nivelurile de glucoz─â din s├ónge la ┼úinta de control4 cu scopul de a reduce inciden┼úa apari┼úiei complica┼úiilor micro ┼či macrovasculare ale diabetului.Totu┼či, aproximativ 50% dintre persoanele cu diabet, care urmeaz─â un tratament cu insulin─â sau nu, nu ├«┼či ating ┼úinta de control a glicemiei.

ÔÇ×Diabetul este asociat cu fluctua┼úii rapide ale nivelului de glucoz─â din s├ónge, iar un control instabil al glicemiei poate duce la hiperglicemie sau hipoglicemie. Acestea pot contribui la apari┼úia mai precoce a complica┼úiilor microvasculare (afectarea ocular─â, renal─â, a nervilor periferici) ┼či macrovasculare (evenimente cardiovasculare). Un control deficitar al glicemiei, apari┼úia complica┼úiilor, aderen┼ú─â redus─â la tratament ┼či optimizarea stilului de via┼ú─â contribuie la reducerea calit─â┼úii vie┼úii persoanei cu diabet ┼či cre┼čterea cheltuielilor de s─ân─âtateÔÇŁ, a explicat prof. dr. Cristian Serafinceanu, Pre┼čedinte al Societ─â┼úii Rom├óne de Diabet, Nutri┼úie ┼či Boli Metabolice.