Ingredientul care are grijă de memoria ta

1 2 jpg jpeg

Ciocolata şi băuturile cu cacao ajută la prevenirea demenţei prin creşterea fluxului sangvin la nivelul ariei din creier care este responsabilă pentru memorie.

Mai exact, unul dintre ingredientele din boabele de cacao, cunscut sub denumirea de flavonoide, poate încetini procesul de pierdere a memoriei pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Pentru a vedea care este legătura dintre boabele de cacao şi declinul mental, oamenii de ştiinţă au examinat 37 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani.

În primă fază, cercetătorii au dat participanţilor doze diferite de flavonoizi din cacao timp de trei luni. Ulterior, persoanele care au participat la studiu au fost supuse la mai multe teste de memorie.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că participanţii care au primit doze mai mari de flavonoizi aveau o memorie mai bună spre deosebire de ceilalţi.

,,Acest studiu bine conceput, deşi realizat pe un eşantion mic de persoane, a arătat că antioxidanţii care se găsesc în boabele de cacao ajută la îmbunătăţirea fluxului de sânge din zona cerebrală care este responsabilă de memorie. Putem spune că o cană de cacao cu lapte aduce multe beneficii sănătăţii creierului”, a afirmat Clare Walton, cecetător şef la Societatea de Alzheimer.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Neuroştiinţa”.