Ingredient din bere, de ajutor în tratarea bolilor

1 2 jpg jpeg

Apelând la o metodă inovatoare, cristalografia cu raze X, cercetătorii Universităţii din Washington au reuşit să identifice cu exactitate modificările structurale pe care le suferă humulonele în timpul fabricării berii, astfel încât să poată înlesni dezvoltarea de preparate farmaceutice bine direcţionate spre tratarea unor anumite afecţiuni medicale. Humulonele sunt acei compuşi ai hameiului responsabili de gustul amărui şi aroma specifică berii. În acest context, al rezultatelor obţinute prin studiul din Washington, există premisele selectării precise a humulonelor cu efecte sanogenetice şi a includerii lor în suplimente şi medicamente.

Studiul în cauză readuce în prim plan efectele benefice pentru sănătate ale hameiului, confirmate de nenumărate cercetări de-a lungul timpului, îndeosebi în cazul unor afecţiuni cum sunt procesele inflamatorii sau chiar obezitatea.

“Hameiul este, fără îndoială, o plantă plină de calităţi dovedite prin numeroase studii. Este suficient de menţionat rolul său antioxidant pentru a putea identifica mai bine efectele pe care le poate avea pentru sănătatea organismului. Ca şi ingredient al berii, hameiul îşi îndeplineşte rolul său binefăcător, dar recentul studiu deschide calea pentru exploatarea la maximum a calităţilor sale, prin folosirea acestuia şi în fabricarea de preparate farmaceutice. Iubitorii berii sunt însă cei care beneficiează demult de efectele acestei plante minunate, iar venirea verii le oferă un motiv în plus să o facă”, afirmă dr. Corina - Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare.