Îngraşă sau nu cartofii?

2 jpg jpeg

În urma mai multor studii, oamenii de ştiinţă au observat că aceştia nu sunt atât de nocivi pentru greutate, putând fi incluşi chiar şi pe perioada dietei cu o singură condiţie: să se reducă numărul total de calorii consumate.

Ei pot afecta şi mai puţin greutatea dacă sunt pregătiţi într-o manieră sănătoasă. În cadrul cercetării, specialiştii i-au împărţit pe cei 90 de participanţi în trei grupuri: primul a redus numărul caloriilor consumate şi au ales alimentele cu un indice glicemic mare, cel de-al doilea a mâncat alimente cu indice glicemic mic, iar ultimul nu a avut nici un fel de restricţii.

Toţii participanţii au consumat în acest timp cartofi. La sfârşitul celor 12 săptămâni de studiu, cercetătorii au observat că participanţii din toate cele trei grupe au reuşit să piardă în greutate.

,,Multe dintre persoane nu cred că pot fi incluşi cartofii pe perioada dietei tocmai pentru că au un indice glicemic mare. Cu toate acestea, rezultatele obţinute în urma cercetării au arătat că ei pot face parte din dieta în urma cărei vrei să pierzi în greutate, important fiind ca ei să fie gătitţi într-un mod sănătos”, a afirmat Britt Burton-Freeman, cercetător şef în cadrul Universităţii Tehnologice din Illinois, SUA.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Colegiul American de Nutriţie.