Informaţii şi sfaturi despre o viaţă sexuală sănătoasă

1 2 jpg jpeg

În acest context, Societatea de Educaţie Contraceptivă din România (SECS) continuă să atragă atenţia, prin intermediul campaniei „Planifică Neprevăzutul!”, asupra importanţei contracepţiei pentru o viaţă sănătoasă, extinzând elementul informativ al campaniei pentru toate metodele de planificare familială disponibile în România.

Campaniei se alătură şi membrii Asociaţiei de Planificare Familială din România (APFR), prin răspândirea mesajelor proiectului atât în mediul rural, cât şi în cel rural.

„Zilnic, în cabinetele de planificare din toată ţară intră zeci de oameni în căutarea unor răspunsuri privind viaţa sexuală, contracepţia şi, în general, sănătatea reproducerii. Sperăm ca prin această campanie să ajungem la un număr şi mai mare de oameni care au nevoie de ajutorul nostru. Pentru fiecare există o metodă contraceptivă potrivită şi sigură, iar opţiunile trebuie analizate cu ajutorul specialiştilor”, declară Cristiana Bîrlădeanu, preşedintele APFR.

Pe platforma online www.planificaneprevazutul.ro, persoanele interesate pot găsi adresele tuturor cabinetelor de planificare familială din ţară din reţeaua Ministerului Sănătăţii.

Important de ştiut este că la aceste cabinete poate apela orice persoană, fără bilet de trimitere, iar consultaţiile sunt gratuite.

Prin intermediul paginii online, vizitatorii pot intra în direct cu medicul specialist prin intermediul webinariilor desfăşurate de două ori pe lună. De asemenea, oricine poate adresa întrebări la doctorul@planificaneprevazutul.ro, iar specialistul Planifică Neprevăzutul! răspunde fiecărui e-mail în parte.

„Numărul sarcinilor nedorite este încă foarte ridicat în România, cu o incidenţă alarmantă în rândul tinerelor. Pentru evitarea acestor situaţii, este necesară utilizarea unei metode contraceptive eficiente. Campania Planifică Neprevăzutul! şi-a propus să îi ajute pe cei care sunt preocupaţi să aibă o viaţă sexuală sănătoasă cu informaţii şi, mai mult, cu consiliere personalizată. Pentru a fi oricând la îndemâna celor care au nevoie de noi, platforma campaniei poate fi accesată acum şi de pe orice tabletă sau telefon care dispune de conexiune la internet”, spune medicul Borbala Koo, director executiv al SECS.